نوشته های مفید

جایی برای نوشتن مطالب مفید

نوشته های مفید

جایی برای نوشتن مطالب مفید

۸ مطلب در بهمن ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

عادت‌های غلطی که باعث تغییر رنگ دندان‌ها می‌شوند

به گزارش شفا آنلاین، به مرور زمان و با افزایش سن، دندان ها درخشندگی و زیبایی خود را از دست می‌دهند. سیگار کشیدن و مصرف غذاهای رنگی نیز این موضوع را تشدید می‌کنند.

دلایل مختلفی در تغییر رنگ دندان‌ها نقش دارند که عبارتند از:
 
مواد غذایی
مواد غذایی مهمترین عامل تغییر رنگ دندان هستند. قهوه، چای، نوشابه، آبنبات‌های رنگی، غذاهای حاوی ادویه‌های رنگی، سس گوجه فرنگی، آب میوه، ‌انواع توت، سس سویا، چغندر و برخی سبزیجات از جمله مواد غذایی هستند که باعث کدری و تغییر رنگ دندان‌ها می‌شوند. برای جلوگیری از تغییر رنگ دندان باید مصرف مواد غذایی رنگی را کاهش داد و به محض استفاده از این مواد مسواک زد.

بهداشت ضعیف دهان و دندان
مسواک زدن مرتب، استفاده از نخ دندان و دهانشویه‌های آنتی باکتریال غیر الکلی برای بهداشت دهان و دندان ضروری هستند. توجه به بهداشت دهان و دندان از ایجاد پلاک و لکه روی دندان جلوگیری می‌کند.

سیگار
سیگار یکی از مهمترین دلایل تغییر رنگ دندان است.

بیماری‌های مختلف
برخی از بیماری‌ها روی مینا و تاج دندان تاثیرگذار هستند و منجر به تغییر رنگ دندان می‌شوند. رادیوتراپی و شیمی‌درمانی از جمله درمان‌هایی هستند که تغییر رنگ دندان را به دنبال دارند.
مطالعات جدید نشان می‌دهد عفونت‌های خاص مادر در دوران بارداری می‌تواند بر رشد مینای دندان کودک تاثیر گذار باشد.

استفاده از داروهای خاص
آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند تتراسایکلین و داکسی سایکلین از جمله داروهایی هستند که باعث تغییر رنگ دندان‌ها به ویژه در کودکان می‌شوند. داروهای ضد فشار خون و آنتی هیستامین نیز چنین اثری دارند.

مواد دندان‌پزشکی
پرکردن دندان با استفاده از آمالگام باعث تغییر رنگ و سیاهی دندان می‌شود.

افزایش سن
به مرور زمان و با افزایش سن لایه خارجی دندان به مرور کدر و زرد می‌شود.

ژنتیک
برخی افراد به طور ژنتیکی دندان‌های تیره‌ای دارند.

ضربه
ضربه ناشی از سقوط، ‌تصادف، ورزش‌های رزمی و دعوا می‌تواند باعث تغییر رنگ دندان شود.

فلوراید
دریافت فلوراید زیاد از طریق آب آشامیدنی، انواع خمیر دندان و دهانشویه می‌تواند منجر به تغییر رنگ دندان شود.

دندان قروچه
دندان قروچه که معمولا ریشه روانی دارد؛ سبب آسیب به دندان‌ها می‌شود. در دندان‌قروچه لایه بیرونی دندان آسیب می‌بیند و باعث تغییر رنگ دندان می‌شود.  استفاده از محافظ دندان در شب توصیه شده است.
 علاوه بر روش‌های زیبایی و سفیدکردن دندان که بسیار پرهزینه هستند، مواد غذایی وجود دارند که به سفیدی و درخشندگی دندان کمک می‌کنند. این مواد غذایی عبارتند از :
-روغن کنجد و روغن نارگیل خالص
روغن کنجد و روغن نارگیل خالص را با مسواک یا انگشت روی تمام دندان‌ها قرار دهید و پس از پانزده دقیقه بشویید. این کار سبب جذب مواد غذایی موجود روی لایه خارجی دندان می‌شود.
-توت فرنگی
توت فرنگی حاوی ترکیبی به نام اسید مالیک است که خاصیت سفید کنندگی دارد و در بسیاری از خمیرهای دندان استفاده می‌شود. به علاوه ویتامین C موجود در این میوه پلاک‌های دندان را از بین برده و سبب درخشندگی می‌شود.
-سیب
سیب منبع غنی اسید مالیک است که خاصیت درخشندگی و سفیدکنندگی دارد.
-کرفس
کرفس بزاق دهان را تحریک کرده و به دلیل فیبرهای سلولزی، عملکردی مانند مسواک دارد. کرفس موثرترین ماده غذایی در سفید کردن دندان است.
-هویج
ویتامین A موجود در هویج سبب تقویت مینای دندان می‌شود و با افزایش بزاق، به تمیز کردن دندان‌ها کمک می‌کند.
-کلم بروکلی
آهن موجود در کلم بروکلی از مینای دندان محافظت کرده و یک پوشش نامرئی روی دندان ها قرار می‌دهد که از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کند. این ماده به صورت خام باعث حذف لکه های ناخوشایند روی دندان می‌شود.
-پنیر
کلسیم و فسفر موجود در پنیر از دندان‌ها محافظت کرده و دندان را در مقابل اسیدهای مضر عایق بندی می‌کند.
-آب
آب سبب هیدراته شدن دهان و دندان می‌شود و از تشکیل لکه روی دندان جلوگیری می‌کند. به علاوه با کاهش محیط اسیدیته دهان، در سلامت دندان‌ها موثر است.
-آناناس
آناناس حاوی آنزیمی به نام بروملین است که سبب جدا شدن پلاک‌ها از روی دندان می‌شود. به علاوه از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کند.
-ماهی سالمون
ماهی حاوی مقادیر بالای ویتامین D است که به جذب کلسیم و فسفر و مواد معدنی دیگر توسط دندان‌ها کمک می‌کند.
-ریحان
ریحان یک آنتی بیوتیک طبیعی است که باکتری‌ها را مهار کرده و از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری می‌کند.
-سیر و پیاز
سیر و پیاز به دلیل ترکیباتی به نام thiosulfonate و thiosulfinate از تولید پلاک جلوگیری می‌کنند.
-پرتقال
پرتقال سرشار از ویتامین C است و از تشکیل پلاک جلوگیری می‌کند.

 

مقالات مرتبط : 

اسنپ آن اسمایل

  • نوشته مفید
  • ۰
  • ۰

با اتصال مستقیم به مغز؛
ایمپلنت جدید نابینایان را بینا می کند

محققان اسپانیایی برای اولین بار ایمپلنت‌هایی را برای استفاده افراد نابینا طراحی کردند که با اتصال مستقیم به مغز زمینه را برای ایجاد بینایی فراهم می کند.


به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، تولید چنین ایمپلنت جدیدی راه را برای بینایی مجدد افراد کور فراهم می‌کند.

ایمپلنت مذکور به طور آزمایشی در سر یک داوطلب نابینای اسپانیایی به نام برنادت گومز کار گذاشته شده است. وی که از ۱۵ سال پیش تا به امروز نابینا بوده است با استفاده از روش جدید مذکور توانسته خطوط سیاه رنگی را بر روی یک صفحه کاغذ سفید تشخیص دهد.

البته باید توجه داشت دستیابی به این موفقیت 6 ماه بعد از نصب ایمپلنت‌های یادشده و پس از انجام آزمایش‌های مختلف صورت گرفته است. وی بعد از آزمایش‌ها و تلاش‌های بیشتر خواهد توانست برخی اشکال هندسی دیگر را نیز که پیش از این به هیچ وجه امکان مشاهده آنها را نداشت ببیند.

برای این کار عینک ویژه ای برای این زن طراحی شده که مجهز به یک دوربین کوچک برای دریافت تصاویر زنده است. این دوربین به یک رایانه متصل می‌شود و از این طریق تصاویر به علائم الکترونیکی مبدل می‌شوند. داده‌های یادشده از طریق کابل به ایمپلنت نصب شده در پشت جمجمه این زن منتقل می‌شوند.

ایمپلنت مذکور دارای ۱۰۰ الکترود است که داده‌ها را برای درک و تجزیه و تحلیل توسط مغز به پشت آن منتقل می‌کنند. این روش به خانم برنادت گومز کمک کرده تا لامپ‌های نصب شده بر روی سقف محل آزمایش، حروف، شکل‌های اصلی و حتی اشخاص را تشخیص دهد. پژوهشگران می‌گویند با تکمیل این روش ۳۶ میلیون نابینا در سراسر جهان می‌توانند از مزایای آن بهره مند شوند.

 

مقالات مرتبط : 

بهترین مرکز ایمپلنت در تهران 

  • نوشته مفید
  • ۰
  • ۰

آموزش مهارت‌های زندگی با زبان کودکانه/ "پاشو پاشو کوچولو" برنامه‌ای ۲۰۰ قسمته در شبکه کودک

مدیر شبکه کودک درباره برنامه جدید شبکه پویا تأکید کرد: برنامه "پاشو پاشو کوچولو" به جنبه‌های تعلیم و تربیت که در نظام آموزشی به آن کمتر پرداخته می‌شود، می‌پردازد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سارا روستاپور مجری برنامه "پاشو پاشو کوچولو" است؛ این برنامه از شبکه پویا پخش می‌شود، در این برنامه هرآنچه برای خردسالان لازم و ضروری است، وجود دارد. سه نمایش با تمرکز روی مهارت‌های زندگی، کاردستی، بخش صبحانه، با من بخوان (شعرخوانی)، قصه‌خوانی، ورزش و بازی و گزارش از آیتم‌های این برنامه‌اند که در آیتم صبحانه، به معرفی صبحانه‌های مهم و مفید برای بچه‌ها می‌پردازیم.

این برنامه در 200 قسمت به تهیه کنندگی یوسف سرشار و کارگردانی مهدی نیک‌روش برای شبکه پویا تهیه و تولید شده است.

نیک‌روش کارگردان این برنامه تلویزیونی به خبرنگار خبرگزاری تسنیم، گفت: خاله سارا (سارا روستاپور) با نام "خانم بهار" مجری این برنامه است و از 14 دی‌ماه 5 روز در هفته روی آنتن رفته است.

وی با اشاره به اینکه مخاطب "پاشو پاشو کوچولو" زیر هفت ساله‌ها هستند، تأکید کرد: هدف این برنامه آموزشی و تربیتی است، البته که تربیت در وهله اول قرار دارد. موضوعات‌مان اخلاقی و تربیتی است و آموزه‌های مختلفی را برای خردسالان درنظر گرفته‌ایم که جامعه هدف ما زیر 7 ساله‌ها هستند. 

نیک‌روش افزود: دو عروسک در برنامه ما هستند که نام‌شان "نانا" و "پوپو" است؛ هر روز بچه‌ها به خانه‌بازی ما می‌آیند؛ ورزش و بازی می‌کنند؛ کاردستی درست می‌کنند و شعر می‌خوانند. این برنامه از ساعت 10 صبح روزهای شنبه تا چهارشنبه به مدت 75 دقیقه روی آنتن خواهد رفت. 

وی گفت: نگاه جامعه به کودک و خردسال در ایران خیلی جدی نیست و این مسأله در آینده تبعات خواهد داشت؛ تا پیش از این در رسانه چیزی به نام خردسال وجود نداشت و تنها گروه گودک و نوجوان داشتیم اما در دنیا این گروه سنی به درستی تفکیک شده است.

کارگردان برنامه "پاشوپاشو کوچولو" با ابراز خرسندی از اختصاص شبکه‌ای تخصصی به خردسالان گفت: با راه‌اندازی شبکه پویا، بستر برنامه‌سازی برای خردسالان و کودکان به تفکیک فراهم شد و هم اکنون از 8 صبح تا 2 بعدازظهر برای خردسالانی که هنوز به مدرسه نمی‌روند برنامه داریم.

نیک‌روش درباره برنامه "پاشو پاشو کوچولو" هم گفت: تمام برنامه‌های پیشین را به صورت بخش‌های متنوع در این برنامه گنجانده‌ایم و بخش آموزشی این برنامه قوی‌تر است و بخش سرگرمی این برنامه هم از جذابیت‌های بیشتری برخوردار است.

کارگردان برنامه "پاشو پاشو کوچولو" خاطرنشان کرد: علاوه بر آیتم‌های تأمینی و انیمیشن‌های جدید که در برنامه پخش خواهند شد، پلاتوهای نمایشی سارا روستاپور یا همان "خانم بهار" را مخاطب دنبال می‌کند. در کنار این اتفاقات، امیرحسین انصافی در نقش آقای "شما" و محمد حاج بابایی در نقش آقای "اُ" به عنوان بازیگران این برنامه هستند؛‌ کاراکتر دیگری هم داریم که ماشاالله کوهستانی بازی می‌کند و پسر همسایه است.

محمدسرشار مدیر شبکه کودک در حاشیه بازدید از پشت صحنه این برنامه گفت: از مدت‌ها پیش نیاز به ساخت یک برنامه ویژه خردسالان در رسانه ملی احساس می‌شد از همین رو تصمیم گرفتیم برای این گروه سنی که از لحاظ تعلیم و تربیت از اهمیت بسیاری برخوردارند، برنامه‌سازی شود.

سرشار افزود: شبکه پویا در سال 1398 دو ویژه برنامه جدید در دستور کار خود قرار داده که یکی از آنها با عنوان "پاشو پاشو کوچولو" ویژه خردسالان است و ‌برنامه‌ای هم ویژه کودکان است. 

وی درباره ساختار این برنامه گفت: موضوع "پاشو پاشو کوچولو" به نوعی به سبک زندگی ارتباط دارد و هدف آن این است که به خردسالان کارهایی که از زمان بیدار شدن باید انجام دهند از جمله عادت صبحانه خوردن، ورزش کردن، کمک به مادر در کارهای خانه و... را آموزش دهد.

مدیر شبکه کودک همچنین یادگیری برخی مهارت‌هایی که در دوران خردسالی می‌توان فرا گرفت از جمله کاردستی، نقاشی و آموزش برای مشارکت‌های اجتماعی به زبانی ساده و قابل فهم برای خردسالان را از دیگر مواردی عنوان کرد که در این برنامه به آن پرداخته می‌شود.

وی تصریح کرد: کاری که این برنامه قرار است انجام دهد پرداختن به جنبه‌های تعلیم و تربیت است که در نظام آموزشی کمتر به آن پرداخته می‌شود و در واقع جبران کاستی‌های نظام رسمی آموزشی است و کامل‌ترین برنامه در حوزه خردسالان است و از برنامه‌های قبلی شبکه همچون "آفتاب‌گردان"، "مهد پویا" و "نقاشی نقاشی" کامل‌تر است و سعی کردیم کاستی‌های این برنامه را برطرف کنیم و نقاط قوت آنها را در "پاشو پاشو کوچولو" بگنجانیم.

سرشار درباره شخصیت‌های داستان گفت: این مجموعه عروسکی دارای سه شخصیت اصلی و دو شخصیت عروسکی است؛ یک گزارشگر هم دارد که از محیط بیرون گزارش تهیه می‌کند و تکمیل‌کننده مباحث آموزشی برنامه است و می‌توان گفت آیتم‌های برنامه  محدود به استودیو نمی‌شود.

مدیر شبکه کودک با اشاره به اینکه شخصیت اصلی این مجموعه به عهده سارا روستاپور از مجریان باسابقه حوزه خردسال است و با نام "خانم بهار" در برنامه حضور دارند و می‌توان گفت یکی از بهترین‌های حوزه برنامه‌سازی کودک چه در کار اجرا و چه در کار نویسندگی و تهیه‌کنندگی‌اند.

سرشار با اشاره به حمایت‌های ریاست سازمان صداوسیما در این گونه برنامه‌های تخصصی ابراز امیدواری کرد این برنامه بتواند به هدف خود در بحث تعلیم و آموزش و یک برند در حوزه خردسالان تبدیل شود.

کار برای بچه‌ها از دغدغه‌های مجری "پاشوپاشو کوچولو" 

سارا روستاپور کارشناسی ارشد کارگردانی نمایش عروسکی از دانشگاه تهران دارد و سال‌ها است که در حوزه کودک فعالیت می‌کند. به گفته خودش برنامه‌سازی کودک را از سال 1381  آغاز کرده اما نخستین اجرایش در برنامه "از مدرسه تا مدرسه" در سال 1378 بوده است.

روستاپور، برنامه‌سازی برای کودکان و خردسالان را از دغدغه‌های خود عنوان کرد و گفت: همیشه دوست داشتم برای بچه‌ها و درباره بچه‌ها کار کنم. معتقدم از آنجایی سن خردسالی و کودکی از لحاظ آموزشی و تأثیرپذیری بسیار مهم است علاقه‌مندم در این حوزه فعالیت کنم و برای کودکان سرزمینم مفید باشم.

وی این برنامه را یکی از کامل‌ترین برنامه‌های خردسال توصیف کرد که هر آن چه لازمه آموزش بچه‌ها است در اختیار آنها قرار می‌دهد. با توجه به آمار سازمان بهزیستی که حدود 7 تا 8 میلیون کودک زیر 6 سال داریم، از این تعداد فقط حدود 700 هزار تا یک میلیون نفر به مهدکودک می‌روند و بخش بزرگی از خردسالان ما که در خانه حضور دارند که تشنه آموزش‌اند.

وی درباره شخصیت‌های این برنامه گفت: یک شخصتی به نام آقای «او» داریم که نمی‌تواند صحبت کند اما توانایی‌های زیادی دارد و با حرکات بدنش می‌تواند خواسته‌های خود را عنوان کند و این می‌تواند برای کودکانی که دارای ناتوانی‌های مشابه‌اند، الگو باشد.
آقای «شما» هم از دیگر شخصیت‌های این برنامه است که در نقش‌های مختلفی در برنامه حضور دارد و بچه‌ها به خوبی آن را پذیرفتند و سعی کردیم در  این برنامه بخشی از یک جامعه کوچک را ترسیم کنیم.

خانم بهار توجه بیشتر به حوزه کودک و خردسال را مسأله‌ای مهم و حیاتی برای تربیت نسل‌های جوان آینده می‌داند که سالها مهجور مانده و لازم است اهمیت این حوزه مورد تأکید قرار گیرد.

 

مقالات مرتبط : 

بهترین آموزشگاه زبان در شهرک غرب 

  • نوشته مفید
  • ۰
  • ۰

چرا نرم‌افزارهای آموزش زبان فارسی آشنا نیستند؟
احسان طوفانی‌نژاد
مدیر تولید محتوای الکترونیک بنیاد سعدی از علت ناآشنایی فارسی‌آموزان، علاقه‌مندان به زبان فارسی و اغلب فارسی‌زبانان با نرم‌افزارهای تولیدشده برای آموزش زبان فارسی می‌گوید.

احسان طوفانی‌نژاد در حاشیه ششمین «گردهمایی موسسه‌های فعال در آموزش زبان فارسی در جهان» در گفت‌وگو با ایسنا، درباره علت ناآشنایی فارسی‌آموزان، علاقه‌مندان به زبان فارسی و اغلب فارسی‌زبانان با نرم‌افزارهای تولیدشده برای آموزش زبان فارسی که چند سالی‌ است توسط بنیاد سعدی مطرح می‌شوند اظهار کرد: این انتقاد وارد است و دلیلش هم این است که بنیاد سعدی حدود هفت سال است که فعالیتش را شروع کرده و آموزش مجازی هم حدود دو، سه سال است که در بنیاد راه افتاده است. نرم‌افزارهایی که در حال معرفی آن‌ها هستیم، هنوز به بهره‌برداری کامل نرسیده‌اند.

او افزود: در حال حاضر حدود ۱۲ امکان آماده استفاده است و در سه ماه گذشه شروع به استفاده از آن‌ها کردیم که تا قبل از این اصلا ارائه نشده بود. به طور کلی حالا ۱۹ امکان ما آماده شده و ۱۲ تا از آن‌ها قابل بهره‌برداری است که تبلیغات‌شان را شروع کرده‌ایم؛ وب‌سایت، دفترچه و کلیپی برای آن‌ها مهیا شده و با حضورمان در رخدادهای مرتبط با یادگیری الکترونیک مثل همایش یادگیری الکترونیک که در اسفندماه برگزار می‌شود قرار است این نرم‌افزارها را معرفی کنیم. علاوه بر این در این همایش اولین‌بار است که شش تا از مهم‌ترین نرم‌افزارهای‌مان را به افرادی که با فارسی‌آموزان ارتباط دارند معرفی می‌کنیم. همچنین در مدارس تابستانه و زمستانه‌ای که برگزار می‌کنیم بخشی به معرفی و آموزش مجازی اختصاص دارد که فارسی‌آموزان چطور می‌توانند از آن استفاده کنند. کار دیگر این است که در شبکه‌های اجتماعی بین‌المللی مثل لینکدین، اینستاگرام و توییتر در حال تولید محتوا و پخش آن هستیم تا کسی برای آشنایی با آن‌ها و استفاده نیاز نداشته باشد در ایران باشد.

مدیر تولید محتوای الکترونیک بنیاد سعدی همچنین با بیان این‌که آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان یک تخصص است که با آموزش زبان فارسی به خود فارسی‌زبانان متفاوت است درباره قرابت نرم‌افزارهای آموزش زبان فارسی با زبان فعلی فارسی‌زبانان اظهار کرد: ما در تیم آموزش مجازی از متخصصان آزفا (آموزش زبان فارسی) که با رویکرد آموزش به غیرفارسی‌زبانان هستند استفاده می‌کنیم و دقیقا این رویکرد بر زبان محاوره‌ای تمرکز دارد که همانند آن‌چه امروزه مردم از آن‌ها استفاده می‌کنند، است. این تیم متخصص شامل متخصصان آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان، زبان‌شناس، تکنولوژیست آموزشی، مهندس کامپیوتر و گرافیست در کنار هم است.

مقالات مرتبط : 

بهترین آموزشگاه زبان در سعادت آباد

  • نوشته مفید
  • ۰
  • ۰

کاشت دیجیتالی ایمپلنت با یک دهم هزینه آمریکا در ایران
به گزارش  خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد مینایی مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری پردیس در دومین سمپوزیوم ایمپلنتولوژی دیجیتال اظهار کرد: ایمپلنت بهترین روش جایگزین دندان در افرادی است که دندان از دست رفته دارند، در روش کاشت ایمپلنت به صورت دیجیتال به کمک نرم‌افزار‌های هوشمند عوارض کاشت ایمپلنت به حداقل می‌رسد.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان ادامه داد: ما این روش را در کشور بومی سازی کرده‌ایم. به کمک یک رادیوگرافی فک و صورت و اسکن سلولی تصویری از دهان فرد گرفته می‌شود و فایل اسکن به همراه رادیوگرافی برای ما ارسال می‌شود که کارشناسان عکس را به مدل سه بعدی تبدیل می‌کنند و بهترین روش کاشت ایمپلنت در اختیار دندانپزشک قرار می‌گیرد.

او ادامه داد: پس از تأیید روش از سوی دندانپزشک پرینت ۳ بعدی به همراه شابلن در اختیار دندانپزشک قرار می‌گیرد و ایمپلنت با حداقل آسیب به بافت نرم و عصب‌های دندان کاشته می‌شوند.

مینایی تصریح کرد: علی رغم تحریم‌ها ما توانسته‌ایم فناوری کاشت ایمپلنت به صورت دیجیتال را در ایران بومی سازی کنیم و این فرآیند با مشارکت تیم تحقیق و توسعه یکی از برند‌های مطرح در کشور کره جنوبی در ایران بومی سازی شده است.

مدیرعامل شرکت دانش بنیان دایوپارس با اشاره به مزایای کاشت ایمپلنت به روش دیجیتال اظهار کرد: این روش برای همه کسانی که دندان از دست رفته دارند نسبت به روش آنالوگ مزایایی دارد، بیماران قلبی، فشار خونی و دیابتی که جراحی برای آن‌ها ممکن است عوارضی داشته باشد بهتر است از روش ایمپلنت دیجیتالی استفاده کنند زیرا در این روش برش جراحی وجود ندارد و عارضه‌ای برای بیماران نخواهد داشت.

او با بیان اینکه بومی سازی کاشت ایمپلنت به روش دیجیتالی صرفه‌جویی ارزی به دنبال دارد، گفت: با بومی‌سازی این تکنولوژی در کشور توانسته‌ایم هزینه کاشت ایمپلنت به روش دیجیتالی را در ایران به یک دهم قیمت آن در اروپا و آمریکا کاهش دهیم.

مینایی ادامه داد: ما محصول دانش بنیان خود را به کشور‌های منطقه خاورمیانه صادر می‌کنیم و با این کار ارزآوری برای کشور صورت می‌گیرد.

در روش کاشت ایمپلنت دیجیتالی باز کردن لثه از فرآیند درمان حذف می‌شود
در ادامه امید مشعوف متخصص لثه و ایمپلنت در دانشگاه دانوب اتریش اظهار کرد: خوشبختانه ما در ایران توانسته‌ایم این تکنولوژی را به دست آوریم این نشان می‌دهد از علم روز دنیا عقب نیستیم و به روزترین تکنولوژی کاشت ایمپلنت در ایران وجود دارد.

او ادامه داد: اکنون روش کاشت ایمپلنت به صورت دیجیتال با استاندارد‌های روز دنیا و جدیدترین تکنولوژی‌ها انجام می‌شود و خوشحالیم که توانایی ساخت و استفاده از این ایمپلنت‌ها در ایران برای بیماران میسر شده است.

همچنین مسعود اجلالی عضو هیئت علمی علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه با اشاره به مزایای کاشت ایمپلنت به صورت دیجیتال در مقایسه با روش آنالوگ گفت: روش کاشت ایمپلنت به صورت دیجیتال در مدت زمان کوتاه‌تر انجام می‌شود و باز کردن لثه از فرآیند درمان حذف می‌شود.

عضو هیئت علمی علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: در روش آنالوگ مرحله اول کاشت ایمپلنت جراحی است و بیمار در اتاق عمل باید جراحی وسیعی انجام دهد، اما در فن‌آوری کاشت ایمپلنت به صورت دیجیتال دیگر به این شکل نیست و ایمپلنت روی استخوان کار گذاشته می‌شود و به دلیل آن که برش وجود ندارد بیمار دچار عوارض کمتری می‌شود چراکه خونریزی زیادی در این روش نداریم.

 

مقالات مرتبط : 

بهترین مرکز ایمپلنت در تهران

 

  • نوشته مفید
  • ۰
  • ۰

به گزارش زومیت مسواک‌های برقی، محصولات جدیدی نیستند اما نوآوری شرکت‌های بهداشت دهان و دندان برای عرضه‌ی فناوری‌های جدید و بهبود سلامت دهان و دندان همچنان ادامه دارد. مسواک‌های دستی شاید چندان هم بد نباشند اما مجموعه مسواک‌های جدید هوشمند، خطر زوال دندان، بیماری‌های لثه و دیگر عوارض دندانی را کاهش می‌دهند. در CES 2020، دو شرکت محبوب Oral-B و Colgate، مسواک‌های هوشمند خود را معرفی کردند که به کاربر در بهبود عادت‌های مسواک زدن کمک می‌کنند.

Oral B
اورال بی معمولا به‌صورت پیوسته، مسواک‌های الکتریکی جدید و بهبودیافته‌ای را به بازار عرضه می‌کند. این شرکت در CES 2020 از محصول جدید خود، Oral B iO رونمایی کرد؛ مسواک هوشمندی که مجهز به محرک مغناطیسی برای کاهش صدای موتور و مجهز به حسگرهایی است که مقیاس دهان را دریافت می‌کنند. این مسواک همچنین دارای اپلیکیشن راهنمای هوش مصنوعی است که به کاربر در پاکسازی کل دهان کمک کرده و از وی درباره‌ی سلامت لثه سؤال می‌کند.

مسواک iO دارای حالت‌های مختلف پاکسازی و یک حسگر فشار است که به کاربر درباره‌ی فشار واردشده بر دندان‌ها و لثه‌ها هشدار می‌دهد. این مؤلفه اهمیت زیادی دارد زیرا بسیاری از افراد به‌شکلی ناخواسته، لثه‌های خود را از بین می‌برند.

Colgates Plaqless Pro
مسواک Colgate Plaqless Pro از بهترین امکانات مسواک‌های الکتریکی برخوردار است: آشکارساز پلاک دندان. یک حسگر در این مسواک کاربر را از پاکسازی پلاک‌های دندانی پس از مسواک آگاه می‌کند، بنابراین بیش از هر مسواک هوشمند دیگری از تشکیل پلاک جلوگیری می‌کند.

مکانیزم آشکارساز پلاک از طریق نور زیر سر مسواک عمل می‌کند و رنگ پلاک در آن آبی است. حسگر مناطق آبی را پیدا کرده و از ناپدید شدن آن‌ها پس از مسواک زدن مطلع می‌شود. پس از حذف موفق پلاک، نور به رنگ سفید درمی‌آید و سپس به بخش دیگری از دهان منتقل می‌شود. به‌گفته‌ی شرکت کلگیت، مسواک Plaqless Pro اولین مسواک مجهز به قابلیت آشکارساز پلاک است. Plaqless علاوه بر برخورداری از حسگر پلاک از تمام امکانات قابل انتظار مسواک هوشمند برخوردار است: حالت‌های متعدد پاکسازی، اپلیکیشن راهنما، حسگرهای تصویربرداری از دهان، حسگرهای فشار و تحلیل مسواک.

‌Y Brush
Y-Brush پس از اولین حضور در CES 2019، دوباره به CES بازگشت. این مسواک، وعده‌ی پاکسازی دندان‌ها در ده ثانیه را داده است؛ ادعایی که مغایر با توصیه‌ی پزشکان برای مسواک زدن در حداقل دو دقیقه است. این مسواک کل دندان‌ها را با موهای زبر نایلونی می‌پوشاند.

Y-Brush برای افراد متنفر از مسواک زدن، بازدهی و سرعت را به ارمغان می‌آورد. بااین‌حال این محصول هنوز در مرحله‌ی تست‌های پزشکی هستند؛ بنابراین نباید برای خرید آن شتاب‌زده عمل کرد (این محصول تا ماه مارس عرضه نخواهد شد). از طرفی Y-Brush قابلیت نفوذ بین شکاف‌های دندان را ندارد بنابراین نیاز به نخ دندان به قوت خود باقی است.

چرا مسواک هوشمند؟
دلیل واضح استفاده از مسواک هوشمند، عدم توانایی و مهارت برخی افراد در مسواک زدن است. حفظ سلامت دهان و دندان، کار حساسی است. برخی افراد تمایلی به استفاده از نخ دندان، مراجعه به دندان‌پزشک یا حتی صرف دو دقیقه وقت برای مسواک زدن ندارند. مسواک هوشمند می‌تواند به کمک این افراد بیاید.

بزرگ‌ترین عیب مسواک‌های هوشمند، قیمت بالای آن‌ها است اما مزایای آن بسیار بیشتر هستند و ارزش صرف هزینه را دارند. علاوه بر این، مسواک‌های هوشمند می‌توانند به فرایند مسواک زدن نظم بدهند و به هدف‌گذاری افراد حتی برای کار ساده‌ای مثل مسواک زدن کمک کنند. تحلیل عادت‌های سلامت دهان در اپلیکیشن همراه مسواک، برای افرادی که عاشق ردیابی پیشرفت شاخص‌های سلامتی خود هستند، قابلیت سودمندی است. مهم‌تر از هر چیز، مسواک‌های هوشمند (و به‌طور کلی مسواک‌های الکتریکی) مؤثرتر از مسواک‌های دستی هستند و می‌توانند سلامت دندان و لثه‌ها را بهبود دهند.

 

مقالات مرتبط : 

دندان مصنوعی آلمانی 

  • نوشته مفید
  • ۰
  • ۰


به گزارش خبرگزاری مهر، حمید میرزاده در مراسم سی امین سالگرد تاسیس واحد دندانپزشکی تهران دانشگاه آزاد گفت:۵۰ درصد فارغ التحصیلان کشور متعلق به دانشگاه آزاد است و این امر نشان دهنده تاثیر بالای این دانشگاه در توسعه ملی است.

وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد دارای ۴ مرکز دندانپزشکی در شهرهای خوراسگان، شیراز، بروجرد و تهران است، افزود: ۳ مرکز دندانپزشکی دیگر نیز که دارای امکانات خوبی هستند و با استانداردهای بالا در شهرهای مشهد، ساری و تبریز بزودی تاسیس می شوند.

رئیس دانشگاه آزاد خاطرنشان کرد: امیداوریم در بهمن ماه امسال در دو مرکز جدید دندانپزشکی این دانشگاه جذب دانشجو داشته باشیم.

فعالیت ۹۰ واحد پزشکی در دانشگاه آزاد

میرزاده با بیان اینکه در حال حاضر ۹۰ واحد از ۴۰۰ واحد دانشگاه آزاد در حوزه پزشکی فعال هستند، گفت: ۴۰ درصد بار آموزش پزشکی ایران برعهده این دانشگاه است.

وی تاکید کرد: همچنین ۱۱ بیمارستان فعال در مجموعه دانشگاه آزاد در حال خدمت رسانی به مردم کشور است که در آینده ۴ بیمارستان دیگر نیز به این تعداد اضافه می شود.

رئیس دانشگاه آزاد با بیان اینکه سفیر اوگاندا از دانشگاه آزاد واحد اصفهان درخواست کرده تا یک واحد دندانپزشکی در کشور اوگانده تاسیس کند، گفت: دولت اوگاندا حتی زمین و ساختمان نیز برای تاسیس این واحد در اختیار این دانشگاه قرار داده است.

میرزاده به مسئولین واحد دندانپزشکی این دانشگاه پیشنهاد داد علاوه بر خدمات علمی، پژوهشی و درمانی در دانشکده یک مرکز تحقیقاتی برای طراحی و ساخت ایمپلنت دندانی راه اندازی کنند تا در آینده به یک شرکت دانش بنیان تبدیل شود.

 

مقالات مرتبط : 

بهترین مرکز ایمپلنت در تهران 

  • نوشته مفید
  • ۰
  • ۰

اولین دندانپزشک فرنگی در ایران کیست؟
به گزارش خبرگزاری ایسنا
با توجه به این که این آگهی قدیمی‌ترین سند یافت شده درباره حضور دندانپزشکان فرنگی در ایران است، فعلاً می‌توان موسیو پلوکه را اولین دندانپزشک فرنگی حاضر در ایران دانست و روشن است که زودتر از دکتر هیبنت به ایران آمده و مشغول به کار دندانپزشکی و دندانسازی شده است.

به گزارش ایسنا، سعید میرسعیدی، پژوهشگر تاریخ پزشکی عصر قاجار، در روزنامه ایران نوشت: «در مقاله «استخدام اولین دندانپزشک اروپایی در سال ۱۲۹۳ هجری قمری و پایه‌گذاری دندانپزشکی نوین در ایران» در شماره ۴۹ و۵۰ مجله گنجینه اسناد، دکتر احمد‌ هاشمیان با استناد به خبری در روزنامه دولت علیه ایران در تاریخ ۱۲۸۶ هجری قمری، از دندانپزشکی فرانسوی به نام «موسیو پلوکه» نام برده است که در آن تاریخ به‌تازگی به ایران وارد شده بود. از این شخص در منابع دیگر شرح حال و اطلاع بیشتری در دست نیست و تا به‌ حال تصویر و توصیف و اشاره‌ای درباره او دیده نشده است.

متن این اعلان که اشارات دقیقی به جزئیات درمان‌های دندانپزشکی ارائه شده دارد، در مقاله فوق چنین آمده است:

«موسیو پلوکه، یکی از صاحب‌صنعتان دولت بهیه فرانسه است. روز بیستم شهر رجب وارد دارالخلافه گشته، مصمم به شغل رفع مرض دهان و درد دندان است. حکیم مذکور دندان که درد می‌کند، بدون اذیت بیرون می‌آورد و در عوض دندان مصنوعی تازه می‌گذارد که هیچکس تمیز نمی‌دهد که این دندان مصنوعی است. هر دندانی که سیاه شده باشد یا زنگ زده باشد، پاک می‌کند و دندانی که کرم خورده باشد رفع کرم خوردگی می‌کند که ابداً دیگر کرم نزند و هر دهانی که بدبو باشد، معالجه می‌کند و دندان جفتی که روی هم افتاده باشد، جدا می‌کند و دندان اگر کج باشد، راست می‌نماید و در پاریس به جهت این شغل نشانه‌های افتخار متعدد به او داده‌اند. منزل او در بیرون دروازه دولت، پهلوی خانه خلیفه فرنگی است. کتابچه در علم و هنر خود نوشته و در صورت و شکل شخص با دندان و بی دندان را نموده و در وقت آمدن به ایران، در اسلامبول طبع کرده و مجاناً به معارف و اعیانی که روزنامه دارند، داده می‌شود.»

با توجه به این که در مقاله فوق تنها متن این اعلان آمده و تصویر آن ارائه نشده است، به جست‌وجو در آرشیو روزنامه‌های قدیم ایران پرداختیم و با کمک محقق ارجمند جناب آقای دکتر رضا کسروی به  شماره ۶۳۶ «روزنامه دولتی به تاریخ یوم پنجشنبه سیزدهم شهر شعبان المعظم مطابق سال خجسته فال ئیلان ئیل سنه ۱۲۸۶هجری [قمری]» برابر با تاریخ ۲۷ آبان ۱۲۴۸ دست پیدا کردیم. این شماره روزنامه به عنوان «نمره ششصد و سی و شش منطبعه دارالخلافه ناصری در مدرسه مبارکه دارالفنون در دارالطباعه دولتی» معرفی شده است.

لازم به توضیح است که این روزنامه بعد از روزنامه وقایع اتفاقیه و قبل از روزنامه ایران تا پیش از سال ۱۲۸۸ هجری قمری منتشر می‌شده است.

با مراجعه به این نسخه، معلوم می‌شود نام این دندانپزشک فرانسوی که در مقاله دکتر ‌هاشمیان موسیو پلوکه خوانده شده، به طور دقیق قابل خوانش نمی‌باشد و به وسیله کاتب وقت روزنامه به صورتی مخدوش و غیر قابل تشخیص نوشته شده و یا در مرحله چاپ به این شکل درآمده است.

همچنین در کتاب «اولین‌های تهران، سیروس سعدوندیان، انتشارات نگارستان کتاب، چاپ اول: ۱۳۸۹» در صفحه ۲۲۶، متن همین اعلان آمده اما نام دندانپزشک، «موسیو پاز» خوانده شده که آن هم صحیح به نظر نمی‌رسد.

بجز نام دندانپزشک بقیه متن آگهی در هر دو منبع بطور کامل و صحیح خوانده شده است. به علاوه بر خلاف اشاره دکتر‌ هاشمیان، از متن این آگهی اطلاعی در مورد استخدام این دندانپزشک توسط دولت ایران به دست نمی‌آید و در سایر منابع نیز تا به حال سندی در مورد استخدام او در دربار و دولت ایران دیده نشده است. نکته قابل توجه دیگر این که این دندانپزشک طبق این اعلان، در تاریخ ۲۰ رجب ۱۲۸۶ وارد تهران شده و این تاریخ تقریباً سه سال پیش از ورود دکتر «برتراند باتیست آنسگاریوس هیبنت» (مسنن‌السلطنه) دندانساز سوئدی «ناصرالدین شاه» بوده و بنابراین دکتر هیبنت بر خلاف آنچه مشهور است اولین دندانپزشک خارجی حاضر در ایران نبوده است.

طبق اسناد وزارت خارجه، حکم تلگرافی صدراعظم به پاریس برای استخدام هیبنت در تاریخ ۸ ژوئیه ۱۸۷۲ برابر با دوم جمادی الاول ۱۲۸۹ بوده و انعقاد قرارداد او با دولت ایران اندکی بعد از این تاریخ و ورودش به ایران در اواخر سال ۱۲۸۹ هجری قمری می‌باشد.

اولین اعلان در مورد حضور هیبنت هم به اوایل سال ۱۲۹۰ هجری قمری برمی‌گردد و در روزنامه ایران، نمره ۱۵۷، ۲۴ صفر ۱۲۹۰ منتشر شده است.

همان طور که عنوان شد، بجز همین آگهی، تا به حال هیچ سند دیگری از این دندانپزشک فرانسوی به دست نیامده‌ است و از مدت زمان حضور او در ایران اطلاعی در دست نیست. با توجه به این که این آگهی قدیمی‌ترین سند یافت شده درباره حضور دندانپزشکان فرنگی در ایران است، فعلاً می‌توان او را اولین دندانپزشک فرنگی حاضر در ایران دانست و روشن است که زودتر از دکتر هیبنت به ایران آمده و مشغول به کار دندانپزشکی و دندانسازی شده است.»
منبع: ایسنا

مقالات مرتبط:

دندانپزشکی در یوسف آباد

دندانپزشکی در امیر آباد

دندانپزشکی در بلوار کشاورز 

دندانپزشکی در عباس آباد

دندانپزشکی در زرتشت 

  • نوشته مفید